مراسم نکوداشت یکصدسال تربیت معلم در ایران با حضور رئیس جمهور در سالن اجلاس سران برگزار شد.
به گزارش پایان تیتر، صبح امروز (شنبه) مراسم نکوداشت یکصدسال تربیت معلم در ایران با حضور حسن روحانی رئیس جمهور و وزیر آموزش و پرورش در سالن اجلاس سران برگزار شد. در این مراسم از ۶ عنوان کتاب و همچنین تمبر یادبود یکصدسال تربیت معلم رونمایی میشود.
روحانی در ابتدای سخنرانی خود با بیان اینکه ما در آستانه ماه رحمت، مغفرت و برکت الهی قرار گرفتهایم، گفت: یکی از دلایل عظمت این ماه نزول قران است.قرآن کتاب هدایت انسانها در مسیر سعادت بشریت است. یکی از دلایل عظمت ماه رمضان، شب قدر بوده و تمامی ویژگیهای بزرگی در ماه رمضان است، ماه صیام، صبر، عبادت، بهار قرآن، ماه نزول قرآن و ماه شب قدر است. مهمترین ویژگیهایی که در ماه رمضان وجود دارد به یک نسبتی در مدرسه، کلاس و تربیت معلم هم وجود دارد.
وی افزود: ماه رمضان فضای دلدادگی به حق و فضای توجه به آسمانها است. همچنین ماه تعادل برادری و کنار هم قرار گرفتن است.
روحانی با اشاره به ویژگیهای شهید مطهری گفت: آن شهید جزو استثنائات تاریخ روحانیت و دانشگاهیان بود. او بسیار مخلص و دلسوز بود و دائماً نظاره میکرد که کجا اشکال و شبهه وجود دارد و کجا ذهن جوانان به انحراف میرود تا در مورد آن مقاله بنویسد و سخنرانی کند.
وی ادامه داد: باید محاسبه کرد در یک کارخانه چند مهندس و چند کارگر لازم داریم؟ و همینطور در کشاورزی نیز محاسبه شود که چه تعداد متخصص و مهندس لازم داریم؟ همه که نمیتوانند مهندس کشاورزی شوند؟
وی اضافه کرد: مردم آمدند رای دادند؛ اینکه چرا رای دادند وارد آن نمیشوم، اما یکی از دلایلش این بود که مردم رای دادند و گفتند انشاءالله این دولت با زبان دیپلماسی، منطق و استدلال میتواند دنیا را از این تصمیم غلطش برگرداند و شرایط کشور را عادی کند.
روحانی اظهار داشت: ما با این صحنه وارد مذاکرات شدیم. در ۱۰۰ روز اول دولت یازدهم توانستیم توافق موقت را انجام دهیم که معروف به توافق ژنو شد. توافق اجمالی با دنیا انجام دادیم و بخش بزرگی از پولهای بلوکه شده ما هم آزاد شد و هر ماه ۷۰۰ میلیون دلار پول ما آزاد میشد و دیدید که ما دنبال آن بودیم که قیمت ارز را بالا ببریم جامعه میآورد پایین حریف نمیشدیم ما میگفتیم ارز ۳۰۰۰ تومان، اما مردم میگفتند ارز ۲۰۰۰ تومانی.
وی بیان داشت: رئیس بانک مرکزی میخواست این قیمت را بالا ببرد، اما ناتوان بود. چرا؟ چون امیدی که مردم پیدا کرده بودند و دلاری که وارد کشور میشود و همه منابع داشت آزاد میشد. در مرحله دوم به سراغ توافق دائم رفتیم توافق دائما در سال ۹۳ امکانپذیر بود دو کشور تلاش کردند که این توافق به عقب بیفتد یا نشود یکی اسرائیل بود یکی عربستان
رئیس قوه مجریه گفت: هم اسرائیلیها به وین رفتن هم وزیر خارجه عربستان؛ نگذاشتهاند توافق که قرار بود دو روز بعد دائمی اجرا شود و آمریکاییها هم یک بهانهای آوردند. تقریبا ۶ الی ۷ ماه این مرحله عقب افتاد و بحثهای بسیار پیچیدهای شد که با آنها به توافقی رسیدیم که اسمش توافق هستهای شد.
روحانی اضافه کرد: با یک مشکلاتی در دی ۹۴ توافق هسته اجرایی شد. توافق در بیست و ششم دی ماه سال ۹۴ با ۶ کشور بزرگ دنیا نهایی شد. این توافق به ما میگفت که تضمین ندارد ما میگفتیم این را در شورای امنیت سازمان ملل میبریم و قطعنامه الزامی میکنیم در کشور خیلی به ما میگفتند شما ساده هستید، اما ۵ روز بعد از این توافق به شورای امنیت رفت و با یک قطعنامهای الزامی شد، یعنی همه دنیا این را امضا کرد.
رئیس جمهور با اشاره به این نکته که بعضی از آدمهایی که دقیق نیستند میگویند چرا دولت ایران تضمین نگرفت، تصریح کرد: بزرگترین تضمین تاریخی را ما گرفتیم این توافق به شورای امنیت سازمان ملل رفت و جامعه جهانی آن را تایید کرد وقتی این عملی شد شما تحول را در کشور دید.
وی گفت: فروش نفت ما در روز ۱ میلیون بشکه اضافه شد و در عرض چند ماه به بالای ۲ میلیون بشکه نفت رسید. توانستیم بازار نفت که خیلیها میخواستند نگذارند را بگیریم. همه شرکتها به ایران هجوم آوردند، آنقدر صف بود هتلهای تهران جا نبود، عدهای که مخالف برجام بودند نیز خیلی عصبانی بودند و شب خوابشان نمیبرد و میگفتند که چرا این همه به تهران میآیند و صف بستند مگر چه خبر است؟
روحانی افزود: برای اینکه مردم بدانند، حدود صد میلیارد دلار اعتبار بانکها و شرکتهای بزرگ جهانی نسبت به ایران تعهد کردند، یعنی میتوانست همه تولید و توسعه کشور را متحول کند.
وی ادامه داد: عصبانیت تندروهای آمریکا، اسراییل و عربستان البته یکی دو کشور دیگر هم هستند که خیلی قابل ذکر نیستند، با همه توان راه افتادند و به آمریکاییها گفتند شما اول بنا بود نگذارید ایران کار هستهای انجام دهد، تسلیم شدید، ایران که کار هستهای خودش را انجام میدهد، نطنز و فوردو که کار میکنند. شما که بنا بود درب فوردو را برای همیشه تخته کنید که نتوانستید، قرار بود سانتریفیوژ را جمع کنید این را هم که نتوانستید. شما بنا بود در زمینه R&D و توسعه و تحقیق جلوی ایران را بگیرید که تسلیم شدید و قبول کردید که ایران IR۶ و IR۸ بسازد. پس شما چه کردید و چه قدمی انجام دادید؟
رئیس جمهور افزود: تبلیغ کردند که آمریکا بدترین توافق تاریخی را با ایران انجام داده و این جماعتی که امروز در آمریکا سر کار آمده اند در همان دوره انتخابات شروع کردند و گفتند که اگر ما پیروز شویم این توافق را از بین میبریم. پول انتخابات تبلیغات انتخابات را هم عربستان هم اسراییل هم یهودیهای آمریکا و هم تندروها و نژادپرستها انجام دادند، زیرا دیدند که یک پیروزی بزرگ و عظیمی را ایران به دست آورده است.
روحانی گفت: مقامات این دوره آمریکا پس از انتخابات گفتند از برجام خارج میشوند، آنها میخواستند سایر کشورهای عضو را نیز با خود از این توافق خارج کنند. آنها استدلال میکنند که برجام سه نقص دارد؛ اول آنکه ساخت موشک آزاد است و ایران میتواند به موشک سازی خود ادامه دهد، دوم آنکه بعد از چند سال از توافق، ایران میتواند بطور آزادانه برنامه هستهای خود را ادامه میدهد و سوم آنکه راجع به فعالیت منطقهای ایران چیزی نیامده است و ایران در تمام منطقه حضور دارد.
رییس جمهور گفت: آمریکاییها در مورد این استدلالها و موضوعات رفتند ۶ ماه با اروپاییها کار کردند مذاکره کردند، اما نتوانستند راه به جایی ببرند.
روحانی اظهار داشت: آمریکاییها ناچار شدند تنهایی از برجام خارج شوند. این کار سختی برای آمریکا بود، آمریکا میخواست با اروپا، روسیه و چین از برجام خارج شوند، اما حریف نشد و بعد آمدند به دنبال این تحریمهای یکجانبه را علیه ایران وضع کردند. در این تحریمهای یک جانبه، دولتها با آمریکا همراهی نکردند، اما متاسفانه شرکتها در برابر آمریکا تسلیم شدم.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: امروز در برابر آمریکایی که عهد و پیمان خودش را زیر پا گذاشته و بر خلاف همه مقررات بین المللی به شرکتها و بانکها فشار میآورد که با ایران کار نکنند و نفت ایران را نخرند. هدف نهایی آمریکا این است که ایران با عظمت و ایران مستقل و ایران تاثیرگذار در منطقه و جهان برای آمریکاییها غیرقابل تحمل است. آمریکا یک ایران میخواهد شبیه چهل سال پیش؛ به ما کمک کند به شرط اینکه ما تسلیم باشیم.
وی گفت: اساس انقلاب ما برای استقلال بود و برای این بود که با رای مردم، کشور اداره شود نه با فشار دیگران. برای این کار چند کار را آمریکا انجام میدهد اول میخواهد ارز ایران را کاهش دهد اگر کاهش دهد باید نیاز به ارزش هم کاهش پیدا کند اینها دنبال این بودند که ارز را بالا ببرند و قیمتهای عجیب و غریبی در ذهنشان بود ما باید چه کار کنیم ما باید درآمد ارزی مان را اضافه کنیم و مخارج ارزی مان را کم کنیم هیچ راه دیگری وجود ندارد.
روحانی بیان داشت: الان چهار سال است که گندم وارد نمیکنیم. قبلاً در یک مقطعی ۶ میلیون تن گندم وارد کردیم و بزرگترین وارد کننده گندم در دنیا بودیم در همان سال اولی که در دولت یازدهم امدیم ما ۶ میلیون تن گندم وارد کردیم. امسال گندم زیادی میتوانستیم صادر کنیم یک مقداری سیل صدمه زد و انشالله گندم به اندازه نیاز داریم و برای خرید نیازی نداریم.
رئیس جمهور تاکید کرد: ما در روز، ۱۲ میلیون لیتر گازوئیل وارد میکردیم، اما امروز گازوئیل وارد نمیکنیم و میفروشیم و صادر میکنیم. ما روزی ۶ تا ۷ میلیون لیتر بنزین وارد میکردیم، اما امروز بنزین وارد نمیکنیم و در بنزین خودکفا هستیم. یک مقداری مردم اگر در مصرف آن صرفه جویی کنند حتی میتوانیم صادر هم بکنیم.
رییس قوه مجریه تاکید کرد: باید درآمد ارزی کشور را نیز باید افزایش دهیم سال گذشته حدود ۴٣ میلیارد دلار درآمد ارزی غیرنفتی و تقریبا به همین اندازه درآمد نفتی داشتیم. آمریکایی بدنبال کاهش درآمدهای نفتی و غیرنفتی ما هستند؛ ما باید با افزایش تولید و صادرات محصولات کشور و ذخیره کردن و فروش فرآورده در مقابل توطئههای آمریکا و تلاش آنها برای جلوگیری از فروش نفت بایستیم.
روحانی در پایان گفت: آمریکا برای زمین زدن جمهوری اسلامی ایران به دنبال اختلافافکنی و چند دستگی در کشور است تا با هم بجنگیم و علیه هم پروندهسازی نماییم، الان مقداری وضع در این حوزه در کشور بهتر شده اما تا نقطه مطلوب فاصله داریم و متأسفانه برخی باور ندارند که ما در جنگ سیاسی، اقتصادی و روانی با آمریکا هستیم و همه باید به این باور برسیم.
انتهای پیام/