رونق «روغنکشی در حضور مشتری» در عطاریها
مرجع ملى ایمنى زیستى با اشاره به برخى عوامل تاثیرگذار در کاهش بارورى گفت: روغنهایی که در عطارىهاى و در حضور مردم گرفته مىشوند، خطر نابارورى به دنبال دارند. به گزارش پایان نیوز ، بهزاد قره یاضی رئیس انجمن علمی ایمنی زیستی و مرجع ملى ایمنى زیستى ؛ با بیان اینکه تغذیه و عوامل محیط […]
مرجع ملى ایمنى زیستى با اشاره به برخى عوامل تاثیرگذار در کاهش بارورى گفت: روغنهایی که در عطارىهاى و در حضور مردم گرفته مىشوند، خطر نابارورى به دنبال دارند.
وی با اشاره به رونق شغل«روغنکشی در حضور مشتری» در عطاریها که مصرف آنها خطر ناباروری را به دنبال دارد، عنوان کرد: روغنهای غیر استانداری که در عطاریها و فروشگاههای عرضه میشوند به هیچ عنوان استاندارد نداشته و تحت نظارت سازمان غذا و دارو عرضه نمیشوند.
مرجع ملى ایمنى زیستى کشور افزود: این روغنها که اغلب کنجد و زیتون بوده و جلوی چشم مشتری گرفته شده، دارای قارچهای متعددی بوده که تولیده کننده آفلاتوکسین میباشد و این سم آفلا توکسین بر دستگاه تولید مثل تاثیر سوء گذاشته و منجر به ناباروری مى شوند.
قرهیاضی عنوان کرد: در شمال کشور باید با فوزاریم در محصولات گندم که عواملی مضر مانند زیرالنون (ZON) و داکسی نیوالنول (DON) تولید مى کنند، مبارزه کنیم، زیرا این دو عامل بر تولید مثل تاثیر سوء مى گذارند.
قرهیاضی با اشاره به محصولات تراریخته گفت: این محصولات سلامتی آنها ثابت شده و جزو سالمترین مواد غذایی محسوب میشوند چرا که سموم به این مواد آسیب وارد نکرده و در برابر حشرات و آفات مقاوم هستند که در نتیجه قارچهایی مانند آفلاتوکسین در این مواد غذایی وجود نداشته و به همین دلیل در کاهش باروری تاثیر گذار نبوده و مواد غذایی بسیار امن محسوب میشود.
وی با اشاره به فستفودها و تاثیر آن بر کاهش باروری عنوان کرد: در سیبزمینیهای سرخ شده فست فودها آکریل آمید تولید شده و عامل نابارورى مىشوند که این سم ناشی از مصرف روغنهای چندباره و غیر سرخکردنی است به همین دلیل برای سرخ کردن، روغن باید حتما مخصوص سرخ کردن باشد و نباید روغنها را بارها مورد استفاده قرار داد.
دبیر پانل “عوامل محیطی محیط زیست و مواجه شغلی” در سومین کنگره بین المللى محیط زیست افزود: ما در یک پانل تخصصى بر روى تغذیه، کشاورزى، محیط زیست و عوامل شغلى که بر روى بارورى و تولیدمثل تأثیر گذارند به بحث و بررسى مى پردازیم.