عوامل زیادی ممکن است باعث افزایش سرطان در میان بزرگسالان جوان و میانسال شود.پزشکان و دانشمندان همچنان شاهد افزایش تعداد افراد زیر ۵۰ سال مبتلا به سرطان کولورکتال هستند. محققان در حال بررسی عواملی هستند که ممکن است باعث ایجاد این بیماری زودرس شود.
به گزارش پایان تیتر به نقل از نیوز ساینس، درد شکم یکی از نشانه هایی است که ممکن است اشتباه باشد. تغییر حرکات روده ممکن است دیگری باشد. افراد دیگر ممکن است متوجه خون در مدفوع خود شوند. پزشکان ممکن است این علامت را تا بواسیر بیان کنند، اما برای برخی افراد، این نشانه چیزی موذیتر است: سرطان کولورکتال زودرس.
بسیاری از بیمارانی که تجوس جایاکریشنان می بیند، در دهه ۳۰ یا ۴۰ زندگی خود هستند، و خود را در حرفه خود تثبیت می کنند و شاید در خانه جدیدی با بچه های جوان در خانه مستقر شوند. او می گوید وقتی متوجه می شوند سرطان کولورکتال دارند، شوکه می شوند. “این چیزی نیست که شما انتظار دارید.” در برخی موارد، سرطان که در روده بزرگ ریشه میگیرد، قبلاً در بدن گسترش یافته و به کبد یا ریهها نفوذ کرده است.
جایاکریشنان، پزشک کلینیک کلیولند در اوهایو می گوید، اگرچه تعداد موارد سرطان کولورکتال در میان افراد زیر ۵۰ سال برای چندین دهه در حال افزایش است، اما علائم بزرگسالان جوان و میانسال هنوز نادیده گرفته می شود. او میگوید این افراد در گروه سنی نیستند که پزشکان نگران آن باشند.
این تجربه کریستوفر لیو، انکولوژیست پزشکی در مرکز سرطان دانشگاه کلرادو در آرورا نیز بوده است. در ۱۰ سال آخر کارم، به همه بیمارانم گفته میشود که شما برای ابتلا به سرطان کولورکتال خیلی جوان هستید. در مورد آن نگران نباشید.» در یک سخنرانی در ماه ژوئن در نشست انجمن انکولوژی بالینی آمریکا در شیکاگو، لیو خاطرنشان کرد که تا سال ۲۰۳۰، سرطان کولورکتال می تواند علت شماره یک مرگ و میر ناشی از سرطان در افراد ۲۰ تا ۴۹ ساله باشد. این یک موضوع بزرگ است.»
در سال ۲۰۱۸، انجمن سرطان آمریکا دستورالعملهای خود را بهروزرسانی کرد تا تغییرات بروز این بیماری را منعکس کند. این سازمان اکنون توصیه می کند که غربالگری باید از ۴۵ سالگی به جای ۵۰ سالگی شروع شود (SN: 5/31/18). یین کائو، اپیدمیولوژیست سرطان در دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن در سنت لوئیس، میگوید، اما افراد جوانتر مبتلا به سرطان کولورکتال زودرس ممکن است همچنان در حال سقوط باشند. او می گوید: «حداقل ۵۰ درصد از این موارد زیر ۴۵ سال سن دارند.
دانشمندان نمی دانند چه چیزی باعث افزایش این بیماری در بزرگسالان جوان می شود، اما آنها به دنبال پاسخ بوده اند. تحقیقات اخیر شروع به افشای برخی نکات کرده است، اگرچه تصویر مبهم باقی مانده است.
در این بین، کائو و جایاکریشنان به دنبال راه هایی برای شناسایی زودتر بیماری هستند، قبل از اینکه به سایر قسمت های بدن پیشرفت کند. تیم کائو اخیراً علائم هشدار دهنده مرتبط با سرطان زودرس را شناسایی کرده است. و جایاکریشنان مطالعه کوچکی را در نشست ژوئن ASCO ارائه کرد که نشان میدهد ممکن است تفاوتهای متابولیکی بین افراد مبتلا به تومورهای زودرس و متوسط وجود داشته باشد.
ساینس نیوز با این پزشکان و سایر پزشکان در مورد آنچه در مورد سرطان کولورکتال زودرس می آموزند و سؤالات باقی مانده صحبت کرد. در اینجا سه جنبه کلیدی این بیماری وجود دارد که آرزو می کنند افراد بیشتری بدانند.
تعداد بیشتری از بزرگسالان جوان به سرطان روده بزرگ مبتلا می شوند، روندی که در سراسر جهان در حال وقوع است.
کائو می گوید از نظر تاریخی، در ایالات متحده، سرطان کولورکتال بیماری افراد مسن بوده است. اما در سال ۲۰۱۷، یک مطالعه برجسته تغییری را در افرادی که در حال تشخیص هستند نشان داد.
اگرچه افراد مسن هنوز اکثر موارد را تشکیل میدهند، دانشمندان خاطرنشان کردند که از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۳، بروز سرطان کولورکتال در بین افراد ۵۰ تا ۶۴ ساله کاهش یافته است. در افراد ۶۵ سال و بالاتر، این میزان کاهش یافته بود. اما در افراد زیر ۵۰ سال ۲۲ درصد افزایش یافته بود (SN: 3/1/17). در حالی که در آغاز آن دوره، ۵۹ مورد جدید از هر میلیون جوان تشخیص داده شد، این میزان تا پایان به ۷۲ مورد از یک میلیون نفر افزایش یافت.
کائو میگوید: «این واقعاً نگرانکننده است، زیرا ما شاهد این افزایش شیوع در بزرگسالان جوان بودیم، و برای بیماری که معمولاً جمعیت جوانتری را تحت تأثیر قرار نداده بود.
لیو می گوید که داده ها منعکس کننده آنچه پزشکان در کلینیک می دیدند. با نگاهی به دههها، دانشمندان میتوانند منشأ ظهور را تا اواخر دهه ۱۹۸۰ دنبال کنند. لیو می گوید: دیدن این اعداد که برای چند سال افزایش می یابند ممکن است اشتباه باشد، اما “آنچه نگران کننده است این است که به نظر نمی رسد [روند] معکوس شود.” در واقع، “این مشکل همچنان بدتر می شود.” و به نظر می رسد که کم و بیش در سطح جهانی رخ می دهد. سایر کشورهای با درآمد بالا، از جمله کانادا، استرالیا و بریتانیا، منعکس کننده این افزایش هستند.
دانشمندان متوجه شدهاند که افرادی که در نسلهای اخیر به دنیا میآیند، نسبت به افرادی که در نسلهای قبلی متولد شدهاند، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سرطان کولورکتال هستند، چیزی که به عنوان اثر همگروهی تولد شناخته میشود. لیو می گوید، این بدان معناست که فردی که امروز ۴۰ ساله می شود، بیشتر از فردی که یک دهه پیش ۴۰ ساله شده است، در معرض خطر است. این الگو و این واقعیت که اغلب موارد زودرس فاقد پیوند ارثی هستند، پزشکان و دانشمندان را به تکاپو انداخته تا به یک سوال منحصر به فرد پاسخ دهند: «افراد جوانتر در معرض چه چیزهایی هستند که میتواند این خطر را ایجاد کند؟»
تغییر نرخ سرطان
طبق دادههای انجمن ثبت سرطان مرکزی آمریکای شمالی، اگرچه میزان سرطان کولورکتال از سال ۱۹۹۸ تا ۲۰۱۹ در مردان و زنان ۵۰ ساله و بالاتر (وسط و راست) کاهش یافته است، اما میزان بروز سرطان در بزرگسالان جوانتر (سمت چپ) افزایش یافته است.
میزان سرطان کولورکتال در ایالات متحده، ۱۹۹۸-۲۰۱۹

عوامل زیادی ممکن است باعث افزایش سرطان کولورکتال زودرس شوند.
گرفتن ذره بین به زندگی مردم و استنباط اینکه چه چیزی ممکن است باعث بیماری آنها شود کار آسانی نیست. لیو می گوید که غربال کردن تاریخچه رژیم غذایی فرد و مواجهه های محیطی گذشته پیچیده است. مردم در به خاطر سپردن آنچه دیروز خوردهاند مشکل دارند، چه رسد به کل زندگیشان.»
این یکی از دلایلی است که تصویر سرطان کولورکتال با شروع زودرس هنوز بسیار مبهم است. امروزه دانشمندان در حال بررسی مجموعه ای از عوامل بالقوه بیماری از جمله چاقی، آنتی بیوتیک ها، میکروبیوم روده، مصرف الکل، زایمان با سزارین و رژیم غذایی سرشار از گوشت قرمز و قند هستند.
برای مثال، تیم کائو، نوشیدن نوشیدنیهای شیرینشده با شکر را با افزایش خطر ابتلا به سرطان کولورکتال زودرس در زنان مرتبط دانستهاند. گروه او و دیگران همچنین ارتباط بین این بیماری و افراد مبتلا به سندرم متابولیک (که می تواند شامل شرایطی مانند فشار خون بالا و چربی اضافی شکم باشد) و همچنین افرادی که از رژیم غذایی غربی استفاده می کنند، گزارش کرده اند.
تیم های دیگر به تغییرات در میکروبیوم روده در افراد مبتلا به بیماری زودرس اشاره کرده اند. یک مطالعه در سال ۲۰۲۲ نشان داد که آنها جامعه متفاوتی از میکروب های روده در مقایسه با افرادی که در مراحل بعدی زندگی تشخیص داده شده اند، دارند. اگرچه بسیاری از دانشمندان در حال بررسی نقش میکروبیوم در سرطان کولورکتال زودرس هستند، کتی انگ، انکولوژیست پزشکی در مرکز سرطان واندربیلت-اینگرام در نشویل، می گوید: «تاکنون هیچ چیز قطعی مشخص نشده است.
به نظر می رسد که این در مورد بسیاری از عوامل خطر بالقوه که دانشمندان شناسایی کرده اند صادق باشد. همچنین این امکان وجود دارد که نسلهای جوانتر به نحوی بیشتر مستعد توهینهای محیطی باشند که سرطان کولورکتال را وارد عمل میکند. کائو میگوید: «من فکر میکنم در این مرحله نتیجهگیری واقعاً سخت است. لیو موافق است. او میگوید که دانشمندان هنوز «در مرحله فرضیهسازی هستند».
برخی از داده ها حتی می توانند کاملاً گیج کننده باشند. یک مطالعه مصرف آنتی بیوتیک خوراکی را با افزایش خطر سرطان روده بزرگ و در عین حال کاهش خطر سرطان رکتوم مرتبط دانست. لیو می گوید: «حتی در یک مطالعه، شما دو پاسخ بسیار متفاوت دریافت می کنید.
و رژیم غذایی و عوامل خطر مرتبط با چاقی برای همه یکسان نیستند. او میگوید بر اساس تجربه لیو در کلرادو، بسیاری از بیماران جوان سرطان روده بزرگ در غیر این صورت «بهطور باورنکردنی سالم» هستند. «آنها ورزشکاران [بخش ۱] هستند. آنها ورزشکاران سه گانه هستند آنها بسیار قابل توجه هستند.”
ترکیبی از عوامل مختلف که با هم کار می کنند ممکن است باعث شروع زودرس سرطان روده بزرگ شود و دستور العمل ممکن است در بین افراد متفاوت باشد. دکتر لیو می گوید: «اگر این کار را متوقف کنیم، می توانیم از سرطان پیشگیری کنیم.» اما، او می افزاید، “من فکر نمی کنم حتی یک اسلحه دودی وجود داشته باشد.”
چهار علامت «پرچم قرمز» ممکن است نشانهای از سرطان کولورکتال زودرس باشد.
اگرچه دانشمندان یک علت قطعی و منفرد برای شروع زودرس سرطان کولورکتال را مشخص نکرده اند، اما برخی از علائم هشدار دهنده اولیه را شناسایی کرده اند.
تیم کائو در مجله انستیتو ملی سرطان در ماه می گزارش داد که تا دو سال قبل از تشخیص، افراد مبتلا به این بیماری ممکن است درد شکم، خونریزی مقعدی، اسهال و کم خونی ناشی از فقر آهن را تجربه کنند.
محققان دادههای مربوط به ادعای بیمه بیش از ۲۷۰۰۰ نفر با و بدون این بیماری را بررسی کردند. آنها به دنبال الگوهایی در پرونده بیماران بودند – علائم آشکاری که در افراد زیر ۵۰ سال ثبت شده بود که بعداً به سرطان مبتلا شدند. چهار علامتی که تیم کائو شناسایی کرد، متمایز بودند، زیرا به نظر میرسیدند که مختص موارد اولیه باشند و اغلب از ماهها تا سالها قبل از تشخیص پیش میآمدند. لیو میگوید کاهش وزن غیرقابل توضیح نیز میتواند علامتی باشد که باید مراقب آن بود.
دانستن و تشخیص علائم هشداردهنده می تواند به افراد کمک کند تا از این بیماری پرش کنند. در یک نظرسنجی در سال ۲۰۱۹ از نزدیک به ۱۲۰۰ بیمار و بازماندگان با شروع زودرس، بیش از ۷ نفر از ۱۰ نفر در مراحل پیشرفته بیماری تشخیص داده شدند، زمانی که سرطان آنها قبلاً به بافت های همسایه رشد کرده یا به مناطق دوردست بدن گسترش یافته بود. بیماران اغلب ماهها قبل از ملاقات با پزشک خود منتظر میماندند و سپس قبل از دریافت تشخیص صحیح به چندین پزشک مراجعه میکردند.
کائو می گوید که بسیاری از موارد زودرس در واقع در اورژانس تشخیص داده می شوند. او میگوید: «نکته اصلی این است که اگر کسی حداقل دو [علائم پرچم قرمز] داشته باشد، واقعاً باید از آن آگاه باشد. مطمئناً ارزش گفتگو با پزشک مراقبت های اولیه آنها را دارد.
علاوه بر مشاهده علائم مشکوک، پزشکان دیگر در حال بررسی راه های مختلفی برای تشخیص سرطان قبل از گسترش آن هستند. Jayakrishnan در ژوئن در ASCO گزارش داد که در مطالعه ای روی ۱۷۰ بیمار، بیماری های زودرس و متوسط علائم متابولیک متفاوتی در خون به جا گذاشتند. تیم او تفاوت هایی را در واکنش های شیمیایی شامل سیترات و اسید آمینه آرژنین در افراد جوان مبتلا به سرطان مشاهده کردند. اگر نتایج جایاکریشنان پابرجا باشد، چنین علائم متابولیکی می تواند روزی به پزشکان کمک کند تا افراد را از نظر بیماری غربال کنند.
او میگوید: «اگر بتوانید آن را زود تشخیص دهید، سرطان کولورکتال گزینههای درمانی واقعاً خوبی دارد. واقعاً تفاوت بزرگی ایجاد میکند.»
جانشین کلرادو میگوید یکی از بخشهای کلیدی تشخیص زودهنگام ممکن است به سادگی دانش گستردهتر باشد که بیماری زودرس در حال افزایش است. او میگوید که بیشتر موارد درد شکم احتمالاً سرطان نخواهد بود، اما “شما نمیخواهید آن را نادیده بگیرید.” افزایش آگاهی بیماران و پزشکان در مورد این بیماری و علائم آن می تواند «جان یک نفر را نجات دهد».
مترجم: بیتا جعفری
انتهای پیام/