سلامت و بهداشت
کد خبر : 27889
شنبه - 29 تیر 1398 - 08:56

علائم خونریزی مرگبار طحال + پیشگیری و درمان

طحال اندامی است زیر قفسه سینه و در سمت چپ بدن که اگر پاره شود خطر مرگ را بای انسان به همراه دارد. به گزارش پایان تیتر، ۱۷ ساله است و مدام از احساس ضعف و بی‌حالی، اتساع شکم، تنگی نفس خفیف و درد مبهم شکمی و پهلوی چپ به خصوص بعد از فعالیت شکایت […]

علائم خونریزی مرگبار طحال + پیشگیری و درمان

طحال اندامی است زیر قفسه سینه و در سمت چپ بدن که اگر پاره شود خطر مرگ را بای انسان به همراه دارد.

به گزارش پایان تیتر، ۱۷ ساله است و مدام از احساس ضعف و بی‌حالی، اتساع شکم، تنگی نفس خفیف و درد مبهم شکمی و پهلوی چپ به خصوص بعد از فعالیت شکایت دارد؛ گاهی دچار خونریزی زیاد می‌شود و نمی‌تواند فعالیت کند و باید به یک کلینیک پزشکی مراجعه کند، می‌گویند در زمان کودکی طحالش پاره شده و برایش اینگونه مشکلات را به وجود آورده است.
طحال اندامی است که درست زیر قفسه سینه و در سمت چپ بدن قرار گرفته است؛ اگر طحال پاره شود، فرد وضعیت اضطراری و اورژانسی پیدا می‌کند و باید فورا تحت درمان قرار گیرد.
اولین و مهم‌ترین نقش طحال در بدن، تصفیه خون است؛ طحال، گلبول‌های قرمز فرسوده و آسیب دیده در جریان خون را شناسایی کرده و آن‌ها را از جریان خون خارج می‌کند همچنین کمک می‌کند تا بدن دچار عفونت نشود.

بطور کلی کیست‌های طحال بیماری شایعی نیستند؛ کیست‌های اولیه طحال که تحت عنوان کیست‌های حقیقی نیز خوانده می‌شوند منشاء مادرزادی دارند و ۱۰ درصد کل کیست‌های طحال را تشکیل می‌دهند، بدلیل اینکه این کیست‌ها اغلب علائم غیر اختصاصی ایجاد می‌کنند ممکن است در هنگام تشخیص اندازه بزرگی داشته باشند.

پایان تیتر: طحال
علل پاره شدن طحال چیست؟

محمد حسین فرقانی متخصص عمومی اظهار کرد: طحال یکی از اساسی‌ترین عضو در بدن است که اگر دچار مشکلاتی شود فرد ممکن است جان خود را از دست دهد؛ فعالیت‌های نامناسب ورزشی یا تصادف می‌تواند باعث پاره شدن طحال شود و فرد دچار خونریزی خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه پارگی طحال نیاز فوری به درمان دارد، گفت: پس از پارگی طحال باید سریعا به اورژانس اطلاع دهید و اگر این پارگی درمان نشود، احتمال دارد که فرد براثر خونریزی داخلی بمیرد؛ تجمع گلبول‌های قرمز سبب بزرگ شدن طحال می‌شوند که می‌تواند به دلیل بیماری‌های کبدی یا سرطان خون و یا مونونوکلئوز باشد.

این متخصص عمومی با تاکید بر اینکه طحال حاوی مقدار زیادی گلبول‌های قرمز است، گفت: پاره شدن طحال، مقدار زیادی خون به حفره شکم وارد می‌کند که می‌تواند سبب مرگ فرد شود.

فرقانی با بیان علایم پاره شدن طحال، گفت: درد در قسمت فوقانی و چپ شکم، احساس درد و ناراحتی هنگام لمس کردن بخش فوقانی و چپ شکم، احساس گیجی و سبکی سر، کاهش فشار خون به دلیل خونریزی داخلی، درد شانه چپ، تاری دید، بروز علایم شوک مانند رنگ پریدگی، بی قراری و غش کردن از علائم پارگی طحال به شمار می‌رود.

کشیدن مایع از شکم بیمار از جمله کار‌های درمانی

فرقانی ادامه داد: برای تشخیص پارگی طحال باید اندازه آن تخمین زده شود سپس بررسی می‌شود که بیمار درد دارد یا خیر؛ مایعی در طحال وجود دارد که پزشک با سوزن مخصوص آن مایع را خارج می‌کند؛ وجود خون در این مایع، نشان دهنده خونریزی داخلی است و باید درمان را فورا شروع کرد.

زندگی پس از برداشتن طحال چگونه است؟

فرقانی گفت: افرادی که طحال را بر می‌دارند باید سالانه واکسن آنفلوانزا و ذات الریه تزریق کنند؛ فردی که طحالش پاره شده نیاز به تزریق خون دارد تا خون‌های از دست رفته جبران شود، اگر پارگی طحال قطعی شود، فرد را فورا به اتاق عمل جراحی می‌برند.

فرقانی افزود: جراحی طحال، تنها با چند برش کوچک در قسمت شکم صورت می‌گیرد که جراحی لاپاراسکوپی نام دارد؛ در این جراحی لنز دوربین را وارد بدن می‌کنند و از طریق مشاهد مانیتور، عمل جراحی لاپاراسکوپی را انجام می‌دهند.

وی تشریح کرد: اگر طحال دچار پارگی سطحی و سوراخ‌های مختصری شده باشد، پزشک با زدن بخیه، جراحت‌های طحال را ترمیم می‌کند؛ اگر فقط قسمتی از طحال پاره شده باشد، جراح قسمت آسیب‌دیده را برمی دارد.

وی با اشاره به راه‌های پیشگیری از پارگی طحال یادآوری کرد: در صورت آسیب جدی به طحال نیاز به برداشتن کل طحال است؛ برای پیشگیری از پارگی طحال سعی کنید از انجام ورزش‌های خطرناک و آسیب رسان به ناحیه شکم، جدا خودداری کنید.

انتهای پیام/