استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران، با اشاره به جایگاه نخبگان ایرانی در پیشرفت‌های جهانی از ضرورت بسترسازی برای حمایت هر چه بیشتر از برجستگان علمی و حتی پزشکی کشورمان الخصوص در بحث تحقیقات و پژوهش خبر داد.

به گزارش پایان نیوز ، فریبرز کیهان‌فر دکترای تخصصی فارماکولوژی و استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران  با تاکید بر جایگاه علمی ایران و نخبگان ایرانی در پیشرفت‌های جهانی، اظهار داشت: چندی پیش پروفسور پیروز نادری در خصوص شان و جایگاه پژوهشگران و تاثیر نخبگان ایرانی در پیشرفت کشورهای اروپایی و آمریکایی آماری را مطرح کرد که طبق آن درصد زیادی از پزشکان و پژوهشگران و نخبگان کشوری مانند آمریکا ایرانی هستند.

وی افزود: این مطلب یعنی اگر این بازوهای مهم علمی به دلایل مختلف حتی علت‌های نظیر اجرای سیاست‌های غیر علمی و جاهلانه ریاست جمهوری جدید آمریکا قطع و یا به نوعی تضعیف شوند بخش قابل توجهی از شان علمی چنین کشوری دچار بحران‌های جدی خواهد شد.
کیهان‌فر ادامه داد: طبق آخرین اطلاعات رسیده ۴۳ درصد پرسنل کلیدی و پژوهش‌گران ناسا ایرانی هستند، علاوه بر آن ۲۳ درصد اعضای مهم انجمن ریاضی‌دانان جهان را ایرانی‌ها تشکیل می‌دهند و جالب اینکه در میان نخبگان ریاضی مریم میرزاخانی فارغ التحصیل دانشگاه صنعتی شریف ایران تقریبا تنها کسی است که در جهان توانسته بخش بسیار قابل توجهی از معادلات انیشتین را حل کند.

استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران با تاکید بر اینکه اگر بسترها و زیرساخت‌های پژوهشی بعد از فارغ‌التحصیلی در کشورمان فراهم شود قطعا ایران نیز پیشرفته‌تر از مدعیان آمریکایی و اروپایی می‌شود، گفت: خوشبختانه در این زمینه با افزایش درایت مسئولین و اخذ سیاست‌های جدی با نظارت و حمایت‌های دستگاه‌های مختلف و مجلس اقدامات خوبی در کشورمان برای حفظ نخبگان در حال شکل‌گیری است، موضوع مهمی که به زودی آینده ایران را به روشنی و با اخذ گرفتن افتخارهای جهانی بیش از پیش رقم می‌زند.

وی همچنین تصریح کرد: در حال حاضر در یکسری از بخش‌ها ابزار لازم برای تحقیقات و پژوهش‌های نتیجه بخش را در کنار همکاری‌های بین بخشی آنطور که باید نداریم که به نظر می‌رسد با تدابیر جدید مسئولین ارشد کشورمان این نیاز‌ها طی چند سال آینده حل می‌شود همانگونه که امروز نشانه‌های حمایت از نخبگان پر رنگ‌تر از قبل به چشم می‌خورد.

کیهان‌فر با اشاره به اینکه با گذری در خیابان‌های لندن تابلوهای زیادی از متخصصین و فوق تخصص‌های ایرانی به چشم می‌خورد، اظهار داشت: همه این‌ها نشانگر این است که چقدر مغزهای ایرانی در توسعه و پیشرفت جهان نقش آفرینی می‌کند و چه تعداد دانشمند در گوشه و کنار جهان برای کشورمان افتخار می‌آورند و بنابراین اروپا و آمریکا نباید خیلی به قدرت‌های علمی و مغزهای متفکر خود افتخار کنند/

انتهای پیام/