سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه سوءتعذیه بیماران بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان‌ها به دلیل بیماری‌های زمینه‌ای است، گفت: عملکرد پرسنل برای رسیدگی به بیماران بدون نقص است.

به گزارش پایان نیوز، ایرج حریرچی ، درخصوص اظهارات رییس انجمن تغذیه بالینی آسیا مبنی براینکه ۵۶ درصد بیماران بخش مراقبت های ویژه دربیمارستان ها دارای سوء تغذیه هستند، گفت: به طورحتم اکثر بیماران بستری شده دربخش آی سی یو و مراقبت های ویژه از تغذیه معمولی و غذا نمی توانند استفاده کنند، زیرا درمراقبت از این بیماران از دستگاه هایی استفاده می شود که امکان استفاده از  تغذیه معمولی را برای آنها غیرممکن می سازد.

سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه در اکثر کشورهای دنیا درصدی ازبیماران در بخش مراقبت های ویژه دچارسوء تغذیه می شوند، افزود: این موضوع بیشتر به دلیل وجود بیماری های زمینه ای، اختلال در هضم و جذب غذا و محدودیت در دریافت غذا است؛ همچنین دربرخی شرایط به دلیل نواقصی که به طور تئوریک دررسیدگی به بیماران وجود دارد، برخی گرفتار سوء تغذیه می شوند.

وی با بیان اینکه میزان سوء تغذیه در بیماران بستری درمراقبت های ویژه کشورمان بستگی به شرایط بیمار دارد، تصریح کرد: این موضوع یعنی سوء تغذیه دربیماران بستری درمراقبت های ویژه هیچ ارتباطی به پرسنل و نحوه رسیدگی به بیماران ندارد و تنها همان عوامل مذکور بیشترین نقش را در سوء تغذیه بیماران دارند، بنابراین برای بیماری که شرایط نامناسبی دارد همه پرسنل بخش ویژه تلاش می کنند که فرد از مرگ نجات پیدا کند؛ از این رو دراین شرایط  نمی توان از روش های دیگری به جز سرم و یا تزریق استفاده کرد.

سخنگوی وزارت بهداشت و درمان مجلس درخصوص برخی آمارها مبنی براینکه هزینه تهیه غذا درمراکز درمانی سالانه ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان است، گفت: هزینه تهیه غذا برای  بیماران بستری دربخش مراقبت های ویژه و بخش معمولی بر عهده مسئولان بیمارستان است، اما هزینه های تهیه غذا در مراکز درمانی بسیار کمتراز رقم گفته شده است.

به گزارش خبرگزاری خانه ملت،  عبدالرضا نوروزی رئیس انجمن تغذیه بالینی آسیا در هفدهمین کنگره بین المللی تغذیه انترال و پرانترال با بیان اینکه ۲۴ درصد از بیماران بستری دربخش عادی و ۵۶ درصد بیماران بخش مراقبت های ویژه بیمارستان های کشور و حدود ۷۸ درصد بیماران سرطانی دچار سوء تغذیه هستند، گفت:این درحالی است که ۲هزار و۳۰۰ میلیارد تومان در سال صرف تهیه غذا در مراکز درمانی می شود ضمن آنکه متخصص تغذیه، بیمار و  مدیریت بیمارستان ازاین وضعیت راضی نیستند./

پایان پیام