به گزارش پایان تیتر به نقل از ساینس دیلی، طبق بررسی جدید ۴۹ مقاله منتشر شده قبلی، رژیم های گیاهخواری و وگان به طور کلی با وضعیت بهتری در مورد عوامل مختلف پزشکی مرتبط با سلامت قلبی عروقی و خطر سرطان، و همچنین خطر کمتر بیماری های قلبی عروقی، سرطان و مرگ مرتبط هستند. آنجلو کاپودیچی و همکارانش این یافته ها را در مجله دسترسی آزاد PLOS ONE در ۱۵ می ۲۰۲۴ ارائه کردند.

مطالعات قبلی رژیم های غذایی خاص را با افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و سرطان مرتبط دانسته اند. رژیم غذایی فقیر از نظر محصولات گیاهی و غنی از گوشت، غلات تصفیه شده، شکر و نمک با خطر مرگ بیشتر همراه است. کاهش مصرف محصولات حیوانی به نفع محصولات گیاهی برای کاهش خطر بیماری های قلبی عروقی و سرطان پیشنهاد شده است. با این حال، مزایای کلی چنین رژیم هایی نامشخص است.

برای عمیق تر کردن درک مزایای بالقوه رژیم های غذایی مبتنی بر گیاه، کاپودیچی و همکارانش ۴۸ مقاله منتشر شده بین ژانویه ۲۰۰۰ و ژوئن ۲۰۲۳ را بررسی کردند که خود شواهدی را از چندین مطالعه قبلی گردآوری کرده بودند. پس از یک رویکرد بررسی “چتر”، آنها داده های ۴۸ مقاله در مورد پیوند بین رژیم های غذایی مبتنی بر گیاه، سلامت قلبی عروقی و خطر سرطان را استخراج و تجزیه و تحلیل کردند.

تجزیه و تحلیل آنها نشان داد که به طور کلی، رژیم های گیاهخواری و وگان ارتباط آماری قوی با وضعیت سلامتی بهتر در تعدادی از عوامل خطر مرتبط با بیماری های متابولیک قلبی، سرطان و مرگ و میر، مانند فشار خون، مدیریت قند خون، و شاخص توده بدنی دارند. . چنین رژیم هایی با کاهش خطر بیماری ایسکمیک قلبی، سرطان دستگاه گوارش و پروستات و مرگ ناشی از بیماری های قلبی عروقی همراه است.

با این حال، در بین زنان باردار به طور خاص، آنهایی که رژیم گیاهخواری داشتند، در مقایسه با آنهایی که رژیم غذایی غیر گیاهی داشتند، در خطر ابتلا به دیابت بارداری و فشار خون بالا تفاوتی نداشتند.

به طور کلی، این یافته ها نشان می دهد که رژیم های غذایی مبتنی بر گیاه با فواید سلامتی قابل توجهی همراه است. با این حال، محققان خاطرنشان می کنند، قدرت آماری این ارتباط به طور قابل توجهی به دلیل تفاوت های فراوان بین مطالعات گذشته از نظر رژیم های غذایی خاص دنبال شده، جمعیت شناسی بیمار، مدت زمان مطالعه و سایر عوامل محدود شده است. علاوه بر این، برخی از رژیم های غذایی گیاهی ممکن است برای برخی افراد کمبود ویتامین و مواد معدنی ایجاد کند. بنابراین، محققان نسبت به توصیه‌های رژیم‌های گیاهی در مقیاس بزرگ تا زمانی که تحقیقات بیشتر تکمیل شود، هشدار می‌دهند.

نویسندگان می‌افزایند: «مطالعه ما تأثیرات مختلف رژیم‌های غذایی بدون حیوانات را بر سلامت قلب و عروق و خطر سرطان ارزیابی می‌کند و نشان می‌دهد که چگونه یک رژیم گیاه‌خواری می‌تواند برای سلامت انسان مفید باشد و یکی از استراتژی‌های پیشگیرانه مؤثر برای دو بیماری مزمن تأثیرگذار بر انسان باشد. سلامتی در قرن بیست و یکم.”

مترجم: مرتضی کوکبی

انتهای پیام/