رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: هزینه ساخت این دو واحد نیروگاهی ۱۰ میلیارد دلار معادل ۳۰ تا ۳۵ هزار میلیارد تومان است.

به گزارش پایان نیوز؛ ساخت واحد دوم و سوم نیروگاه اتمی بوشهر امروز با حضور مسوولان کشورمان و روسیه آغاز می شود.
ساخت این دو نیروگاه جدید در پنجمین سالگرد اتصال نخستین واحد نیروگاه اتمی بوشهر به شبکه سراسری برق کلید می خورد.
در مراسم آغاز ساخت این دو نیروگاه هسته ای اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور، علی اکبر صالحی معاون رئیس جمهورو رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان و مسوولانی از روسیه حضور می یابند.
امروز همچنین واحد اول نیروگاه اتمی بوشهر به کشورمان تحویل نهایی می شود.
نخستین واحد نیروگاه اتمی بوشهر ۱۲ شهریور سال ۹۰ ،  حدود پنج سال پیش به شبکه سراسری برق متصل شد و یک سال بعد به ظرفیت صد در صد رسید ، این نیروگاه توان تولید هزار مگاوات برق را دارد.
این واحد نیروگاهی اوایل امسال به ایران تحویل شد و  مجوز بهره برداری صنعتی آن را دریافت کرد.
توافقنامه ساخت واحدهای دوم و سوم نیروگاه اتمی بوشهر آبان ۹۳میان ایران و روسیه امضا شده بود.
رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان چند روز پیش اعلام کرده بود هزینه ساخت این دو واحد نیروگاهی ۱۰ میلیارد دلار معادل ۳۰ تا ۳۵ هزار میلیارد تومان است.
به گفته علی اکبر صالحی قرار است دستکم ۳۰ درصد تجهیزات این دو واحد در داخل ساخته شود و روس ها آماده اند تا آنجا که امکان داشته باشد از توان شرکت های ایرانی  استفاده کنند.
وی مدت زمان ساخت این دو واحد را ۱۰سال عنوان کرد.
در همین حال چند روز پیش شرکت روس اتم که ساخت دو نیروگاه جدید بوشهر را مانند نیروگاه نخستین برعهده دارد، اعلام کرد بهره برداری از دومین واحد نیروگاه بوشهر برای اکتبر ۲۰۲۴یعنی هشت سال آینده و واحد سوم برای آوریل ۲۰۲۶ حدود ۱۰ سال آینده برنامه ریزی شده است.
به گفته رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان، با ساخت این دو واحد نیروگاهی از تولید سالانه ۱۴ میلیون تن گاز گلخانه ای جلوگیری و در مصرف ۲۲میلیون بشکه نفت صرفه جویی می شود.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی کشورمان نیز اوایل شهریور اعلام کرده بود با تولید برق در نیروگاه اتمی بوشهرتا کنون معادل ۲۷ میلیون بشکه نفت در مصرف سوخت های فسیلی صرفه جویی شده است.
سال ۱۳۵۴ که آلمان ها ساخت نیروگاه اتمی بوشهر را شروع کردند قرار بود دو واحد نیروگاهی بسازند که بعدها با نیمه کاره رها کردن این طرح، روس ها تکمیل یک واحد را در سال ۱۳۷۳ برعهده گرفتند.
مجری طرح نیروگاه اتمی بوشهر گفت: هشت هزار نیرو در ساخت دو واحد جدید نیروگاه اتمی بوشهر، فعالیت خواهند کرد.
محمود جعفری صبح امروز در جمع خبرنگاران در فرودگاه بین المللی بوشهر افزود: ساخت این دو واحد فرصت مناسبی است برای افزایش اشتغال به ویژه اشتغال نیروهای بومی استان بوشهر.
وی ادامه داد: درمرحله بهره برداری نیز دو هزار نفر در این دو واحد نیروگاه اتمی کار خواهند کرد.
مجری طرح نیروگاه اتمی بوشهر بااشاره به  این که ساخت این دو واحد امروز با حضور مسوولان کشورمان آغاز می شود، تصریح کرد: هر یک از این واحدها هزار و ۵۷ مگاوات برق تولید خواهد کرد.
جعفری گفت: با فعالیت هر کدام از این دو واحد، در مصرف ۱۱ میلیون بشکه نفت صرفه جویی و از تولید هفت میلیون تن گاز گلخانه ای جلوگیری می شود.
مجری طرح نیروگاه اتمی بوشهر افزود: ساخت یکی از واحدها در مدت ۱۰۸ ماه و دیگری ۱۲۶ ماه به طول خواهد کشید.
توافقنامه ساخت واحدهای دوم و سوم نیروگاه اتمی بوشهر آبان ۹۳ میان ایران و روسیه امضا شده بود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ به گفته علی اکبر صالحی قرار است دستکم ۳۰درصد تجهیزات این دو واحد در داخل ساخته شود و روس ها آماده اند تا آنجا که امکان داشته باشد از توان شرکت های ایرانی  استفاده کنند./
انتهای پیام