برای یادگیری هنر عکاسی به صرف زمان زیادی نیاز است، اما شما می‌توانید آموزش‌های ما را دنبال کنید و عکاسی را به سرعت فرا بگیرید.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پایان تیتر، عکاسی در دنیای امروز، به یک نیاز و علاقه شدید میان مردم کشورهای مختلف تبدیل شده است و با پیشرفت هر روزه‌ی تجهیزات عکاسی، چاپ و ویرایش (در ابزاری مانند فتوشاپ)، این علاقه افزایش بیشتری می‌یابد.

مجهز شدن تلفن‌‌های همراه‌ هوشمند به دوربینی با کیفیت بالا، باعث شده است علاقه‌مندان در هر فضای باز یا بسته‌ای اقدام به تصویربرداری کنند. اما تهیه تصویری مطلوب و ایده آل، علاوه بر تجهیزات تخصصی، نیازمند بهره مندی از دانش مفهومی و بصری است. دانشی که برای کسب آن باید دوره‌های آموزشی مختلفی را سپری و زمان زیادی را صرف کرد.

اما به دلیل درخواست و تمایل شمار زیادی از مخاطبان عزیز باشگاه خبرنگاران جوان، ما آموزش نکات خاص و کاربردی عکاسی را برعهده گرفته‌ایم و شما می‌توانید روزهای دوشنبه (هر هفته) از مطلبی جدید در این زمینه بهره مند شوید.

 

در ادامه با اولین موضوع آموزشی ما همراه باشید.

استفاده از قدرت ذهن برای عکاسی موفق

عکاسی، کار ذهن انسان است و از دوربین باید فقط برای ثبت لحظه استفاده کرد. نباید در ویزور دوربین عکاسی (یا صفحه نمایش موبایل) دنبال کادر مناسب یا سوژه گشت؛ تمام پارامترهای مهم هر عکس مانند میزان روشنایی، نوع و قدرت سایه‌ها، زاویه تابش خورشید و وضعیت المان‌های محیط، باید توسط ذهن بررسی شود و در صورت مناسب بودن شرایط، دوربین مقابل صورت قرار بگیرد.

فردی را می‌توان یک عکاس موفق خطاب کرد که پس از مشاهده خوب یا بد بودنِ عکس گرفته شده، تعجب نکند! در واقع عکاس موفق، تصویر را آگاهانه ثبت و قبل از تصویربرداری، تمام نکات مذکور را با ذهن بررسی می‌کند. اگر پس از بررسی ذهنی، شرایط (به هر دلیلی) مناسب به نظر نرسید، نباید اقدام به عکاسی کرد. به گفته «گری وینوگراند» (عکاس آمریکایی)، عکاس خوب کسی است که بداند چه زمانی عکس نگیرد! یکی دیگر از جملات طلاییِ وینوگراند که بر لزوم تمرکز روی ذهن و نگاه حکایت دارد: “به دنیای اطراف از دیدی نگاه کن که دیگران قادر به دیدن آن نیستند.”

آندریاس فی‌نینگر (دیگر عکاس آمریکایی) نیز در کتاب «تکنیک عکاسی» توانایی دیدن از دریچه چشم دوربین را یکی از پارامترهای یک عکاس موفق عنوان کرده است. این تعریف، به همان معنا است که عکاس باید قبل از استفاده از دوربین عکاسی، عکس را با ذهن خود بگیرد.
این نکته را نیز مد نظر داشته باشید که دوربین باید مکمل عکاس باشد، نه برعکس! پس باید به قدرت ذهن اعتماد و آن را تقویت کرد.

تقلید از بزرگان عکاسی از ابتدای راه یادگیری

برای یادگیری هنر عکاسی و تسلط بر فنون تئوری و عملی، باید مراحل مختلفی را سپری کرد؛ اما یکی از قدم‌های بسیار مهم، تقلید از بزرگان عکاسی است. یادگیری عکاسی، مانند قدم گذاشتن در برف است. باید چند قدم اول، پاها را دقیقا در جای پای گذشتگان گذاشت و از یک جایی به بعد، رد پای جدید ساخت. برای درک و فراگیری عمیق عکاسی نیز باید تکنیک‌ها، ایده‌ها و تجربیات بزرگان عکاسی را عینا تکرار و تقلید کرد تا ذهن به قدرت ایده سازی دست یابد و پس از مدتی، به راحتی می‌توان در دنیای عکاسی، رد پای جدیدی ساخت.
ایده ساز شدنِ ذهن و عکاسی با نگاه، ارتباط مستقیمی با یکدیگر دارند. ذهنی که ایده ساز شده باشد، به راحتی (و بدون استفاده از چشمی دوربین) می‌تواند تصویری ایده آل را در خود خلق کند و ذهنی که توانایی درک عمیق شرایط و عکاسی داشته باشد، می‌تواند ایده‌های ناب و قوی تولید کند.

یادگیری هنر عکاسی؛ سریع و عمیق!

نکات دیگری برای یادگیری عکاسی وجود دارد که در صورت رعایت دقیق، می‌توان قدمی استوار در دنیای عکاسی برداشت:

  • مشاهده آثار عکاسان بزرگ کشورهای مختلف در سبک‌ها و تکنیک‌های متفاوت

  • خواندن نظرات صاحب‌نظران درباره آثار مختلف عکاسی

  • درخواست از صاحب‌نظران و عکاسان حرفه‌ای برای ابراز نظر درباره عکس‌ها

  • ثبت چند صد تصویر و تجربه سبک‌ها و تکنیک‌های گوناگون (حتی در صورت موفق نبودن!)

برای یادگیری عکاسی، باید زمین خورد! باید بارها و بارها با شکست مواجه شد! تنها در صورتی می‌توان درست راه رفتن را یاد گرفت که بارها و بارها زمین خورد. پس در صورت تصویربرداری ناموفق و ثبت عکس نامطلوب، به جای ناامیدی و فاصله گرفتن از هنر عکاسی، باید علت ناموفق بودن را جویا شد و خوشحال بود! چون یک قدم به سمت حرفه‌ای شدن برداشته شده است.

به گفته آنسل آدامز (عکاس طبیعت – آمریکایی)، برای گرفتن یک عکس خوب باید ۱۰۰۰۰ عکس بد گرفت. به این معنا که باید راه‌های ناموفق بودن را به خوبی شناخت تا بتوان به موفقیت دست یافت.

شناخت بزرگان عکاسی، گامی بلند در پیشرفت!

آشنایی با سبک زندگی بزرگان عکاسی و مراحلی که برای پیشرفت در این هنر سپری کرده‌اند، به پیشرفت تصاعدی و بهره مندی از ذهنی ایده ساز کمک چشمگیری می‌کند. در ادامه، تصویر و سبک کاریِ آندریاس فی نینگر، هنری کارتیر بنسون، گری وینوگراند و آنسل آدامز (چند تن از بزرگان عکاسی) را مشاهده می‌کنید.

آموزش عکاسی کاملا رایگان/ در کوتاه ترین زمان ممکن، حرفه‎ای شوید! + تصاویر

در گزارش بعدی آموزش (که دوشنبه هفته آینده منتشر می‌شود)، به بررسی نحوه کارکرد پارامترهای دوربین عکاسی (سرعت شاتر، دیافراگم و ایزو) و تاثیر هر کدام بر میزان روشنایی، وضوح و کیفیت می‌پردازیم (آن آموزش با تصاویر مختلف برای درک بهتر، همراه خواهد بود). در آموزش مذکور، همچنین قابلیت‌های مکمل پارامترهای دوربین (وایت بالانس و فلاش) با جزئیات زیاد، توضیح داده می‌شود. این آموز‌ش‌ها علاوه بر بیان اصول، با ترفندهای خاص و نکاتی کاربردی همراه خواهد بود.

همراهان عزیز، شما می‌توانید سوال‌های مربوط به هر جلسه آموزشی را در قسمت نظرات مطرح کنید؛ ما به سرعت به آنها پاسخ می‌دهیم.

انتهای پیام/

گزارش از رضا سلطانیان